Kinderdagverblijf

samen schoenen strikken

Het kinderdagverblijf is voor kinderen vanaf 3 maanden tot circa 4 jaar. Teun Kinderopvang heeft kleine groepen met eigen, op de leeftijd ingerichte, groepsruimtes en tuinen. We werken met horizontale groepen (eenzelfde leeftijdscategorie bij elkaar) om geborgenheid en veiligheid te waarborgen. Vanuit onze pedagogische visie geven wij prioriteit aan rust en structuur voor het individuele kind en voor de groep, waaruit voort vloeit dat wij vinden dat kinderen minimaal 2 dagen per week bij Teun kinderopvang zijn.

Wij willen vooral dat kinderen veel plezier beleven. We zijn niet prestatiegericht; het ontdekken en ervaren is veel belangrijker dan het eindresultaat. We hebben aandacht voor de verschillende ontwikkelingsgebieden en zorgen voor variëteit. Het “schoolse” leren en presteren komt later, op de basisschool.

Het buiten zijn en buitenleven is een vast onderdeel van het dagelijkse aanbod van activiteiten voor alle kinderen. We hebben voor iedere doelgroep een eigen ruime tuin, grenzend aan de eigen groepsruimte. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende bomen, planten en bestrating zodat we ook hier volop verschillen kunnen waarnemen en IMG_3011ervaren.

Alle kinderen gaan dagelijks, ongeacht het weer, naar buiten in het eigen stuk van de tuin of in de directe omgeving. Op de babygroep beginnen we met het buitenslapen en als ze ouder worden lekker de buitenruimte ontdekken, al kruipend, stappend achter een loopkar of aan de hand van een pedagogisch medewerk(st)er. De dreumesen en peuters hebben een anders ingerichte tuin waar meer bewegingsmogelijkheden zijn.

Om het voor de ouders zo gemakkelijk mogelijk te maken, is de complete verzorging onderdeel van onze service. Wij verzorgen de flesvoeding, gevarieerde vaste voeding en ook alle producten voor de verzorging waaronder A-merk luiers ( Pampers). Dagelijks bieden we de kinderen gevarieerd vers seizoensfruit aan.