Op de babygroep

baby rapley-3Evenals het dagritme is ook de soort en tijd van de voeding op de babygroep nog erg afhankelijk van het individu en zijn ontwikkeling.

De allerkleinste kinderen op de babygroep krijgen borstvoeding of flesvoeding op de met thuis afgestemde tijden. Als u kiest voor borstvoeding kunt u die dagelijks meenemen. Als u voor flesvoeding kiest verzorgen wij die voor u. De kinderen krijgen flesvoeding als ze bij een pedagogische medewerk(st)er op schoot zitten of liggen, zodat het een rustmoment is, met persoonlijke aandacht.

Vanaf circa 6 maanden starten we met bijvoeding en bieden we dagelijks vers gevarieerd seizoensfruit aan. We volgen daarbij de “Rapley” methode. Dit geeft het kindje de kans zelf vast te stellen dat er vele soorten voedsel bestaan. Het ontdekken en proeven is een unieke ervaring, die deel uit maakt van de algemene ontwikkeling. Het kind bepaalt het tempo van het fruit eten en de nadruk ligt op spelen en onderzoeken in plaats van alleen maar opeten. Op deze wijze wordt de overgang naar vast voedsel zo natuurlijk mogelijk in gang gezet. Het is volledig gebaseerd op wat kinderen motiveert, namelijk nieuwsgierigheid en niet honger.

In overleg met de ouders volgt daarna de introductie van tussendoortjes en brood met beleg. We bieden gevarieerd beleg aan. Een boterham wordt dun besmeerd met boter en daarop (smeer)kaas, vleeswaren en zoet beleg. We bieden wisselende producten aan, waarbij dagelijks maximaal 2 verschillende soorten zoet beleg worden aangeboden.