BSO

084Bij de BSO van Teun Kinderopvang gaat het niet om presteren, maar om plezier beleven, ervaringen opdoen en delen. Het echte leren vindt plaats op school en de kinderen komen bij ons voor plezier en ontspanning; vrijetijdsbesteding. Dat neemt niet weg dat wij ze graag prikkelen en motiveren om nieuwe dingen te ontdekken of bekende dingen verder te ontwikkelen. Experimenteren, exploreren en ervaren van verschillende mogelijkheden in en om de natuur, maar ook ook creatief bezig zijn, spelletjes spelen, lezen en fantasiespelletjes zijn dingen die wij aanbieden, in een ongedwongen sfeer.

In de BSO ruimte staan meerdere tafels waar steeds de eet- en drinkmomenten plaats vinden. Hier kunnen ook spelletjes gespeeld worden . Daarnaast zijn er verschillende ruimtes en hoeken: een bouwhoek, een spelletjeskast, de poppenhoek, het atelier en een bibliotheek met bank. De zolder is speciaal ingericht voor de kinderen vanaf 8 jaar. Zij hebben daar hun eigen domein met eveneens een spelletjeskast, bouwmaterialen, boeken en een bureau.

Ook de keuken wordt regelmatig gebruikt voor activiteiten met de kinderen. We maken hier veelal gebruik van producten uit onze moestuin. Ook koekjes, cake en pannenkoeken bakken is een favoriete bezigheid.

Voor het buitenspelen heeft de BSO zijn eigen omheinde tuin, waarin verschillende materialen en beplanting zijn gebruikt om zoveel mogelijk de seizoenen terug te laten komen en te ervaren. Dagelijks wordt er minimaal één buitenactiviteit aangeboden, naast de mogelijkheid om vrij te spelen. De kinderen van de BSO helpen bij het onderhoud van de moestuin en het verzorgen van de kippen.

Op de lange middagen, in de vakantie en op studiedagen zijn er regelmatig activiteiten die buiten het pand en de tuin plaatsvinden, bijvoorbeeld speur- en wandeltochten in de directe omgeving. De kinderen gaan dan in subgroepen met een pedagogisch medewerk(st)er op stap, waarvoor uiteraard de interne richtlijnen over  het veilig op pad gelden.

021 (2)Tijdens de vakantieweken organiseren wij dagelijks activiteiten binnen een vooraf bedacht thema, wat centraal staat. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om zelf dingen te ondernemen. Vast onderdeel van de vakantie is de culinaire verrassing. Alle ouders worden aan het eind van een dag uitgenodigd om te proeven van de culinaire uitspattingen van de kinderen. De hapjes en drankjes die gemaakt zijn passen veelal bij het thema en worden gemaakt van verse producten die we gezamenlijk hebben ingekocht of uit de moestuin hebben gehaald.

 

 

 

helpen in moestuin mei 2013